עולם התעופה והטיס מציע לנו היום אפשרויות שונות, שחלק מהן מצריכות מאיתנו רישיון וחלק מהן דווקא לא. בכל הנוגע להטסת רחפנים, למשל, העניין מתחלק לשניים: הטסת רחפנים לצרכי פנאי שאינה מצריכה רישיון לרחפן, והטסת רחפנים לצרכים מקצועיים שבהחלט מצריכה רישיון לרחפן. בכל הנוגע להטסת מטוס קל, גם כאן העניין מתחלק לשניים: הטסת מטוס קל ללא רישיון לצרכי "טייס ליום אחד", לדוגמה, והטסת מטוס קל לצרכים מקצועיים שאכן תצריך רישיון להטסת מטוס קל. במובן הזה נשאלת השאלה: מה ההבדל בין רישיון לרחפן לבין רישיון להטסת מטוס קל? אספנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת בנושא.
מתוך כלי הטיס, מחוץ לכלי הטיס – ההבדל בין רישיון לרחפן לבין רישיון להטסת מטוס קל
כאשר אנחנו מדברים על רישיון לרחפן, אנחנו מדברים על קבלת רישיון לכלי תעופה שאיש לא נמצא בתוכו. ומה בעצם הכוונה כאן? הרחפן הוא כלי תעופה שנשלט מרחוק על ידי שלט, והפעולות שלו מתרחשות באוויר, הרחק מהישג ידו של המפעיל.
לעומת זאת, רישיון להטסת מטוס קל בא במטרה לתת רישיון לכלי טיס שהטייס נמצא בתוכו. המטוס הקל מכיל שני מקומות ישיבה, האחד לטייס והשני למלווה או בעל תפקיד נוסף בטיסה.
רישיון לרחפן – למקצוענים בלבד
לא כל מי שמטיס רחפנים צריך להחזיק ברישיון לרחפן. רישיון לרחפן מיועד לאנשים שמשתמשים ברחפן לצרכים מקצועיים. מי הם האנשים האלה? ובכן, צלמים שמשתמשים ברחפן לשם צילומי אירועים שונים, אנשים שמשתמשים ברחפנים על מנת לרסס שדות ושטחים חקלאיים ואנשים שמשתמשים ברחפן לצרכים בטחוניים כאלו ואחרים.
איפה אפשר לקבל רישיון לרחפן?
כדי להשיג רישיון לרחפן בצורה מקצועית, לקבל ליווי ולשלב בין לימודי תיאוריה מקיפים לבין התנסות מעשית בשטח, כדאי לבחור במקום שיודע לעשות את זה על הצד הטוב ביותר. הכירו את preflight – בית הספר למקצועות ההטסה. בפריפלייט נמצאים המדריכים המנוסים והמקצועיים ביותר שמחזיקים במגוון כלים שישמשו אתכם בדרך לקבלת רישיון לרחפן וכמובן גם בהטסה שלו בפועל. לקבלת מידע נוסף צלצלו – 054-56-56-521.