רחפן הוא כלי טיס בלתי מאויש, בעל שני מדחפים או יותר, ובעל מכניקה פשוטה יחסית.
כאשר יש צורך להשתמש בו באופן מסחרי, חייבים רישיון כמו לכל כלי טיס אחר.
ניתן ללמוד בקורסי הטסת רחפניים, ולקבל את הרישיון המיוחל – רישיון זה יאפשר לכם לפתוח פתח למקצוע מבוקש ומעניין. לרחפן שימושים רבים בצבא, משטרה, אירועים שונים, ולכן חברה הרוצה להשתמש באופן מסחרי ברחפנים, למשל לצרכי צילום, חייבת לעבוד עם רישיון. רישיון זה הוא רישיון ייעודי להטסת רחפן, והוא ניתן על ידי רשות התעופה האזרחית אם כך איך משיגים את הרישיון הזה?
רישיון אשר ניתן לארגון (חברה או עוסק בודד), המבקש להפעיל כלי טיס.
זהו בעצם רישיון לאגד כלי טיס ומטיסים במסגרת של נהלים שאושרו מול רת"א.
תהליך הוצאת רישיון מפעיל אווירי מחולק למספר שלבים:
יש לך שאלה לגבי תהליך הוצאת רישיון מפעיל אווירי? לחץ כאן
קיימות שתי דרישות בשביל שכלי טיס יפעל כחוק:
לשמחתנו, רשות התעופה האזרחית החליטה להקל על ציבור, ובחנה רשימה של כלי טיס אשר אותם הגדירה "כלי מדף" – רשימה של רחפנים נפוצים אשר המשתמש לא עושה בהם שום שינוי.
זאת אומרת, שאם אתם מבקשים להפעיל רחפן בסיסי, דוגמת רחפנים של חברת DJI – תוכלו לקבל פטור מתעודת כושר טיסה.
בקשה לפטור מכושר טיסה ניתן להגיש במסגרת בקשה להקמת מפעיל אווירי.
במידה וכלי הטיס שלכם אינו מוצר מדף – רחפן בבנייה עצמית או מוצר מדף שעבר שינוי על ידכם – נדרשת תעודת כושר טיסה אשר מונפקת ע"י מחלקת הנדסה ברת"א, על בסיס נהלי הפעלה ותחזוקה המאושרים מולה.
יש לך שאלה לגבי תהליך הוצאת תעודת כושר טיסה? לחץ כאן
במידה ויש לכם שאלות נוספות אתם מוזמנים לפנות אלינו – לחץ כאן
עם התקדמות העידן הטכנולוגי בשנים האחרונות, ישנו שיפור ניכר באיכות המצלמות הקטנות. שיפור זה יוצר את הצורך הרב בשימוש ברחפנים בתחומים שונים ומגוונים וניתן לראות את העליה המתמדת ברכישת רחפנים ושימוש בהם, גם בשל העלות האטרקטיבית שלהם . אם בעבר, עבור צילומי גובה נדרשנו לצילום ממטוסים עם צלם ועלות גבוהה – כיום הרחפן פותר את הבעיה בקלות, בעלות נמוכה ובאיכות גבוהה. כלי הטיס הקטנים הפכו לכל כך שכיחים ופופלריים, כך שבשנים הבאות מדברים כבר על שימוש יומיומי שלהם וכיצד הם ישפרו את חיינו.
הכמות הגדולה של הרחפנים ותפוצתם הרבה לצד המודעות שיש לציבור בישראל לגאג'טים מתקדמים אלה, דורשת גם אסדרה. משמע – רישיון לרחפן. בשביל לעבור את המבחן לקבלת הרישיון נדרש לעבור קורס מטיסי רחפנים במקום אשר מורשה להעביר קורס זה. קורס רחפנים בפריפלייט מבוצע על ידי מומחי הדרכה והטסה ומיועד לכל מי שרוצה להעמיק את הידע המקצועי שלו.
צילום באמצעות רחפנים הולך והופך להיות סטנדרט באירועים גדולים, אך גם באירועים קטנים ניתן לשמוע את זמזומו של הרחפן ביותר ויותר חתונות, בר ובת מצווה ואירועי יום הולדת המתרחשים במקומות פתוחים.
כאשר מכניסים צילום רחפן לאירועי ספורט, הדבר נותן לצופה זווית צילום נוספת שאפילו הצופה בשטח אינו מקבל! יותר ויותר אירועי ספורט משתמשים ברחפנים להעצמת האווירה וזוויות הצילום.
כאשר מכניסים צילום רחפן לאירועי ספורט, הדבר נותן לצופה זווית צילום נוספת שאפילו הצופה בשטח אינו מקבל! יותר ויותר אירועי ספורט משתמשים ברחפנים להעצמת האווירה וזוויות הצילום.
גם בתחום צילומי הפרסומת צילום באמצעות רחפנים נהיה כמעט ברירת מחדל. לדוגמא: צילומי פרסומת לרכבים חדשים, אשר מציגים את הרכב בזווית עליונה תוך כדי נסיעה.
הרחפן יכול לשמש לצורך צילום של פרויקטים בתחום האדריכלות והבניה, לדוגמא: צילום תהליכי בניה של פרויקט חדש, צילום המציג התקדמות פרויקט של תמ"א 38 ועוד. הדבר גם תורם לקבלנים בלמנוע בזבוז של חומרים מיותרים בהתאם לקצב הבניה.
הופעות חיות בפארקים גדולים יכולות לקבל שדרוג משמעותית באמצעות רחפן אווירי המצלם אותן. זה תקף בעיקר להופעות רבות משתתפים אך גם הופעות קטנות עם תקציב בינוני יכולות לעשות שימוש בצילום של רחפן, ולכן רישיון רחפן בתחום זה הוא מאוד פופולרי.
יותר ויותר חקלאים מבינים שזול משמעותית לתפעל רחפן מאשר מסוק ריסוס. בנוסף ריסוס באמצעות רחפן הינו מדויק יותר וחוסך חומר ריסוס רב שמסוק או מטוס מבזבזים בשיטות הריסוס שלהם.
אחת השאלות הפופלריות ששאולים אותנו היא "האם צריך רישיון לרחפן?". התשובה שלנו בדר"כ חיובית לרוב התחומים שהאדם המתעניין שואל אותנו, אולם בשביל להקל על העניינים נגיד את זה ככה שימוש ברחפן שלא למטרות פנאי או ספורט חייב במטיסים להם רישיון לרחפן. בשביל לקבל את הרישיון יש ללמוד את החוקים הקשורים להטסת רחפנים צריך ללמוד איך מטיסים רחפן, מה הן המגבלות להטסת רחפן, מה הם נהלי הטיסה במצב חירום ואיך לתחזק את הרחפן כדי שיפעל בצורה הטובה ביותר. את כל זאת ועוד תוכלו ללמוד אצלנו.
במקביל ללימודים מעשיים, יש לעבור מבחני תאוריה. כמות שעות ההדרכה משתנה בהתאם לסוג הרישיון המבוקש, כמו כן יש לדעת כי על מנת להטיס רחפן בשימושים מסחריים בצורה חוקית, יש רגולציות נוספות .שיחולו כמו חוק העונשין (תקנה 338) או הפרטיות
מחירון עדכני של הקורסים שלנו ניתן למצוא בעמוד הבית שלנו.
עלויות נוספות שצריך להכיר: עלות מבחן עיוני ברשות התעופה האזחרתי (360) שקלים, עלות אגרת מבחן מעשי (רק למבקש רישיון עד 25 ק"ג) הינה 1650 שקלים.
מקווים שמצאתם לפחות סיבה אחת מדוע כדאי לכם לעשות רישיון רחפן. צרו איתנו קשר עכשיו וניתן לכם פרטים נוספים!