פיתוחים טכנולוגיים מצליחים להשתלב במגוון רחב של רבדים בחיינו, הם עושים זאת החל מפיתוחים מצילי חיים ועד אל פיתוחי תקשורת שונים. עם זאת בכל לא קטן מהמקרים פיתוחים אלו גוררים עימם גם חקיקה של חוקים, אשר יוכלו לבצע רגולציה והתאמה של המוצרים הטכנולוגיים לידי שימושים אזרחיים. על כן אחד הפיתוחים האחרונים והפופולריים בשנים האחרונות, גם בשימוש צבאי וגם בשימוש אזרחי הוא לא אחר מאשר הרחפן. חידוש טכנולוגי זה מציע מגוון רחב של פעולות שונות ומתקדמות, החל מתחומי החקלאות ועד לתחומי תעשייה שונים וכמובן אל תחום הצילום. אבל בכדי לעשות שימוש חוקי ברחפן, מומלץ להכיר את כל מה שקשור בחוקי הטסת רחפן.
חוקי הטסת רחפן הם לא המלצה
כאשר מדובר בהפעלה של רחפן חשוב לעמוד על ההבדלים השונים, זאת מכיוון שבמידה ומדובר ברחפן עבור מטרות פנאי הוא איננו זקוק לרישיון. אך כאשר מדובר בהפעלה של רחפן לצרכים מסחריים, החל מצילומים לאירועים וחתונות ומקצועות אחרים יזדקק המפעיל לרישיון ושליטה בחוקי הטסת רחפן. ההבדל הזה אמנם נשמע ברור, אבל חשוב לדעת כי החוקים והוראות השונים חלים על שני סוגי השימוש. ובשל שהרחפנים יכולים להגיע אל נקודות גבוהות במיוחד, לצלם אזורים רגישים או אנשים פרטיים כאשר דינם של מעשים אלו עלול לנוע בין דין קניין לבין בטחוני. על כן חוקי הטסת רחפן, מבקשים להכיל את כלל הדינים האלו ובכך לאפשר שימוש נוח גם למפעילים וגם לשאר האזרחים שנמצאים בקרבת מקום.
לכן חוקי הטסת רחפן אוסרים על הפעלה של רחפן בתוך אזור מגורים צפוף כמו שכונת מגורים, כל שכן ועל פי ההיגיון ככל הנראה של מרביתנו החוקים אוסרים גם בקרבה אל שדה תעופה. חוק אף מפרט כי המרחק שיש לשמור בין הרחפן לשדה התעופה, הוא מינימום 2 קילומטרים. ובהתאם להתייחסות זו של החוק, הוא גם אוסר על הטסה של רחפן בקרבת אתרי ספורט תעופתי וגם אצטדיונים. החוקים מתייחסים למרחק שעל הרחפן להיות מאזור מגורים והוא כ-250 מטרים ובכך גם אוסר על צילום התקהלות גדולה אזרחים.