החומר הנדרש לקורס "רב להב" במסגרת לימוד "תקנות הטיס (נהלי תיעוד כלי טיס וחלקיהם) תשל"ז 1977" הוא:
פרק ראשון – לפי הענין
פרק תשיעי – תקנה 87-ד
כדי להפוך את הלימוד לפשוט יותר צירפנו בפרק זה בחוברת את החלקים הרלוונטים מהתקנות, וסימנו את הסעיפים הללו. אנו מציעים שתקראו את הכתוב מטה ולאחר מכן תקראו את קובץ התקנות. במידה ויש לנו הערות והארות, תוכלו למצוא אותן בקובץ עצמו.
נהלי תיעוד כלי טיס, והתקנה היחידה הרלוונטית ללימוד על מנת לקבל היתר הטסה בקשר עין (תקנה 87-ד), עוסקים בתעודת כושר טיסה (או "הרשאה מיוחדת קבועה לטיסה לכטב"מ").
התקנה גורסת, שכלי הטיס יכול יהיה לקבל הרשאה לטיסה רק אם התכן שלו הוכח הנדסית ככזה העומד בכל הדרישות לטיסה בטוחה במרחב האווירי, ואחרי שרשות התעופה האזרחית וידאה שכלי הטיס בנוי ומוכיח את התכן הזה.
בפועל, משמעות העניין היא שרשות התעופה האזרחית דורשת מאיתנו הוכחות שכלי הטיס יכול לבצע טיסה בטוחה. הוכחות אלו יהיו בחישוב, בניסוי או בשניהם, ולאחר כלל ההוכחות ובדרך כלל גם טיסת הדגמה המסכמת את כלל הבדיקות, תינתן תעודת כושר טיסה קבועה לכלי הטיס.
במידה ומדובר בכלי טיס שהוא כלי "מדף" (Phantom 4 לדוגמא), המגיע מהיצרן ככלי טיס מוכן לטיסה, רשות התעופה נותנת פטור מתעודת כושר טיסה, כל זמן שהמפעיל האווירי מתחייב לפעול לפי הגדרות היצרן, ועל סמך ניסיון עבר עם יצרן ספציפי.
- מהו כטב"מ (עפ"י ההגדרה בתקנות)?
- מהו כטמ"מ (עפ"י ההגדרה בתקנות)?
- מהי מערכת כטמ"מ (עפ"י ההגדרה בתקנות)?
- מה נדרש על מנת לתת לכלי טיס בלתי מאויש הרשאה קבועה לטיסה?