עולם הרחפנים הוא אחד העולמות שעושים צעדי ענק אל עבר קדמה והתפתחות טכנולוגית אדירה. מה שהתחיל בתור תחביב עבור צלמים מתחילים, הפך היום לתחום עיסוק של ממש, שמשפיע על עולמות רבים כמו עולם הצילום, עולם הריסוס, עולם האירועים ואפילו עולם הביטחון המדיני. אם גם אתם רוצים לקחת חלק במהפכת הרחפנים של השנים האחרונות, כדאי שתכירו קצת טווחי מחירים של רחפנים רגע לפני שאתם שולפים את הארנק ורוכשים לעצמכם רחפן.
רחפן חדש ומתקדם יותר – מחיר גבוה יותר
אז כמו בכל תחום, כאשר מדברים על טווחי מחירים של רחפנים מדברים על טווח גדול שמכיל בתוכו מחירים שמשתנים בהתאם ללא מעט גורמים. רחפן חדש יותר – מחיר גבוה יותר, רחפן ישן יותר – מחיר נמוך יותר, רחפן יד ראשונה – מחיר גבוה יותר ורחפן יד שניה – מחיר נמוך יותר. כמובן שגם גורמים כמו גודל הרחפן, משקל הרחפן, חוזק הסוללה של הרחפן, סוג המצלמות שהוא מכיל, היצרן של הרחפן וגם החנות שבה תרכשו את הרחפן יהיו גורמים שישפיעו על המחיר.
טווחי מחירים של רחפנים
אז בואו נבדוק קצת מחירים בשטח שיוכלו לתת טעימה ממה שקורה בשוק. אז באופן כללי, מדובר כאן על טווח ענק של מחירים של רחפנים, שמתחיל בכ-250 ש"ח ויכול להגיע גם למחיר של 7,500 ש"ח ויותר. לדוגמה, רחפן מסוגDJI TELLO כולל מצלמה יעלה בין 450 ש"ח לבין 760 ש"ח. רחפן מסוג Dji Mavic Mini Combo יעלה בין 2,000 ש"ח ל-2,100 ש"ח. רחפן מסוג Dji Mavic Mini יעלה בין 1,700 ש"ח לבין 1,900 ש"ח. רחפן מסוג Dji Mavic 2 Pro יעלה בין 6,800 ש"ח לבין 7,200 ש"ח ועוד.
מחיר רישיון לרחפן
אחרי שדיברנו על טווחי מחירים של רחפנים, בואו נבדוק כמה יעלה לכם לקבל רישיון לרחפן. קיימים שלושה סוגי רישיון לרחפן, ולכן המחיר של כל אחד מהם שונה. לדוגמה, רישיון לרחפן עד 4 ק"ג יעלה בין 3,000 ש"ח ל-3,400 ש"ח, לעומת רישיון לרחפן עד 25 ק"ג שיעלה בין 6,800 ש"ח ל-7,500 ש"ח.