אל המרחב הציבורי מגיחים בשנים האחרונות עוד ועוד כלים שונים וממונעים בצורות שונות, בין אם מדובר בקורקינטים ועד למכוניות על חשמל ועוד. אך לצד כל אלו מתפתחת בשנים האחרונות סצנה הולכת וגדלה של רחפנים בישראל, כאשר השימוש במכשירים אילו כבר איננו נחלתם של צבאות שונות בעולם אלא משמש גם למטרות אזרחיות רבות ומגוונות. כל שכן השימוש ברחפנים נבדל בין השימוש בעבור פעילות פנאי כמו צילום חובבני ולבין פעילויות מסחריות שונות, אשר אמורות להביא תועלות ורווח עבור המשתמש. לכן בכדי להכיר את החוקים, המגבלות וצבירת ידע בהטסת רחפנים, חשוב להכיר אילו סוגים קורסים קיימים.
מה הדרישות של קורס מטיסי רחפנים?
תחום הרחפנים הולך ומשתכלל בעולם, כאשר כיום ההערכה היא כי ישנם מעל לעשרה מיליון רחפנים בעולם וככל הנראה כי מספר זה יכפיל עצמו בפחות מעשור. ובכדי להפעיל רחפנים ולא רק לשם התחביב, חשוב להכיר אילו קורס מטיסי רחפנים הכי מתאים לשימוש שנבקשה לעשות. הקורס הראשוני הוא קורס תאוריה הנחשב לקורס יחסית קצר, כשהוא כולל ידע מקצועי וטכני לצד הכנה למבחן רשות התעופה האזרחית. קורס אחר עושה בעצם את ההבדלה שבין רחפן למטרות פנאי לבין רחפן לשימוש מסחרי, כאשר קורס זה הינו קורס לרחפנים עד מ-4 ק"ג.
קורס מטיסי רחפנים עד 4 ק"ג כולל בתוכו הדרכה מעשית, כמובן קורס תאוריה וזמן טיסה של עד שש שעות. בנוסף מסיימי הקורס יקבלו אישור על סיום הקורס ויוכלו לקבל רישיון מטעם רשות שדות התעופה האזרחית, עם זאת קיימים קורסים מעט יותר מתקדמים. כאשר מדובר ברישיון מטיס עד 25 ק"ג או עד 2,00 ק"ג מדובר בתנאי הכשרה מעט שונים, החל מזמן שעות הטיסה כאשר עד 25 קילו זמן הטיסה הוא כ-10 שעות ואילו ברישיון מטיס עד 2,000 ק"ג מדובר ב-19 שעות טיסה. כמו כן קורסים אל וכוללים גם הכנה למבחן מעשי ברת"א, גם בחינה פנימית. עם סיום הקורס על הבוגרים לעמוד בכמה דרישות, החל מתשלום אגרה שנתי, הגשת ספר נהלים לרשות התעופה, רישום רחפן וכמובן ביטוח צד ג' ונזקי גוף.