תחומים שונים הצליחו להתפתח בשנים האחרונות באמצעות פיתוחים טכנולוגיים, החל מתחומי הרפואה אשר נהנים מטכנולוגיות ננו טק כירורגיות ועד למצלמות אבטחה מתקדמות. אבל אל תחומים אלו ואל עוד תחומים נוספים, הצליחו להשתלב גם הרחפנים שתורמים למגוון תחומים החל מאבטחה ועד לתחומי הדייג, החקלאות והפרסום. אבל בכדי להצטרף אל ענף הולך ומתפתח יש לעבור מבחני הסמכה של רשות התעופה האזרחית, להכיר את החוקים והתאוריות שיבטיחו הטסה בטוחה ואחראית של הרחפן. אבל לא רק שכן קיימים כיום מגוון קורסים ללימוד הטסת רחפנים, בדומה למגוון השימושים, המשקלים והפעולות שניתן לבצע עם רחפנים כך גם מספר הקורסים שקיים.
שימושים עכשוויים ולא עתידיים
רבים חושבים כי שירותיהם הטכנולוגיים של הרחפנים מסתכמים בעיקר בפעילויות צבאיות שונות, אבל מחשבה זו הינה מחשבת מוטעית וככל הנראה נטועה אי שם בשנת 2010. כיום השימוש ברחפנים כל כך מגוון ושונה, שהוא משתלב במקצועות כמו בנייה. השימוש של רחפן באתרי בנייה עלול להישמע תמוהה אך פעילותו מאפשרת ביצוע מדידות מדויקות במיוחד, בעזרת מיפוי טופוגרפי הרחפן מעניק מדידה מדויקת וכל כך יקרה בשלבים מקדימים ומתקדמים של פרויקט הבניה. מאידך בתחום הבידור הרחפנים מצליחים להשתלב בצורה כמעט טבעית, יחד עם צילום אווירי מרהיב וזול משמעותית מאשר צילום וסקירה באמצעות מסוקים. כמו כן גם תחום השיווק והצילום נהנה משירותי הרחפנים, החל מצילומי חתונות, הפקת קליפים ואפילו פרסומות עתירות תקציב.
קורסים להטסת רחפנים
בשל השימושים המגוונים בחירה של קורס להטסת רחפנים תיעשה על פי סוג הרחפן שנבקש ללמוד להטיס, כאשר הרישיון הראשוני הוא רישיון מטיס עד 4 קילוגרמים, אשר יכלול הדרכה מעשית, צבירה של שש שעות טיסה כפי שהחוק מחייב וכמובן בחינת הסמכה. קורס מתקדם מעט יותר יהיה קורס של עד כעשרים וחמישה קילוגרמים, שיכלול כמובן בחינה פנימית והכנה למבחן מעשי מטעם רשות התעופה האזרחית. קורסים אלו מוגבלים עד לרישיון מטיס של עד אלפיים קילוגרמים, כאשר בכל אחד מהם לומדים את הטכניקות הנדרשות לטיסה, יחד עם קורס תאוריה, לימודים מעשיים ובחלקם אף ניתן לקבל רחפן ליום המבחן.