יש דברים שאנחנו יכולים פשוט לגשת אל החנות הקרובה ולרכוש לעצמנו, אבל לעומתם יש דברים שאנחנו צריכים להשקיע קצת יותר מאמץ על מנת לקבל אותם. למשל, את המכונית שבה אנחנו חושקים כבר שנים אנחנו יכולים פשוט לרכוש, אבל את הרישיון לנהוג עליה נצטרך להשיג בעבודה מאומצת וקשה, לימודי תיאוריה וכמובן נסיונות מעשיים. אותו הדבר עובד גם בעולם הרחפנים, אז הגיע הזמן שנעשה סדר אחת ולתמיד בעניין הזה: איך משיגים רישיון לרחפן?
בשביל רישיון לרחפן צריך לעבוד
רישיון לרחפן לא פשוט נוחת עליכם מהשמיים, אלא הוא מסמך שאותו אתם מקבלים בתום הכשרה מקצועית שאורכה משתנה בהתאם לקורס שבו תקחו חלק. אז בואו נתחיל מההתחלה: רישיון לרחפן הוא תעודה המתקבלת בסוף אחד משלושה קורסים מקצועיים: קורס הטסת רחפנים עד 4 ק"ג, קורס הטסת רחפנים עד 25 ק"ג, או קורס הטסת רחפנים עד 2,000 ק"ג. כל אחד ואחד מהקורסים הללו משלב בין לימודים תיאורטיים לבין לימודים מעשיים, שכוללים גם צבירת שעות הטסה.
לצד כל הקורסים הללו קיים גם קורס תיאורטי, שמיועד לקבלת מידע התחלתי וללמידת מבואות בנוגע להטסת רחפנים, אך בתום קורס זה לא מתקבל רישיון לרחפן.
מי זקוק לרישיון לרחפן?
רישיון לרחפן משמש את כל מי שמעוניין לעסוק בהטסת רחפנים לצרכים מסחריים. בין היתר, ניתן להבחין באנשים כמו צלמי אירועים, אדריכלים, חקלאים ועוד שעושים שימוש בהטסת הרחפנים לצורך קבלת תוצרים מעולים, אך לשם כך הם זקוקים להחזיק ברישיון לרחפן.
לעומת זאת, אנשים שעושים שימוש ברחפן לצרכים פרטיים, כמו חובבי צילום לדוגמה, אינם צריכים להצטייד ברישיון לרחפן שכזה.
רישיון לרחפן עם פריפלייט – הדרך הבטוחה להצלחה
רישיון לרחפן אולי נדמה לכם כרגע כמו דבר שקל להשיג, אך לצד הקלות חשוב גם שהמקום שבו תקבלו את הכלים הוא בעל חשיבות עליונה בדרך לרישיון לרחפן. אנחנו בבית הספר למקצועות ההטסה פריפלייט מציעים להם ארבעה מסלולי לימוד שונים, שכל אחד מהם יוכל להעניק לכם את המידע המקצועי המקיף ביותר שיסייע לכם לא רק לקבל רישיון לרחפן, אלא גם להצליח ולהטיס אותו בצורה נפלאה בפועל. בהצלחה!