עולם הטסת הרחפנים הוא עולם ומלואו. מי מכם שמגיע מהעולם הזה ויצא לו להטיס רחפן בעבר, בין אם לצורכי פנאי והנאה ובין אם לצרכים מסחריים ומקצועיים, יודע שקיימים לא מעט חוקים להטסת רחפנים ששומרים על הסדר בעולם הזה, והופכים את ההטסות להרבה יותר בטוחות ונעימות לכולם. אז מה קורה למי שלא מקפיד על אותם החוקים? האם קיימים עונשים או קנסות שכדאי להכיר אותם רגע לפני שמתחילים להטיס? הנה כמה דברים שלא בטוח שידעתם בנושא, אז בואו נתחיל.
חוקים להטסת רחפנים – למה הם נועדו?
ממש כמו שכל תחום בעולם מביא איתו חוקים וכללים – החל מכניסה לחנות או קניונים ועד התנהלות כללית בעולם – כך גם תחום הרחפנים מביא איתו חוקים להטסת רחפנים. החוקים נועדו ליישר קו בין כל מטיסי הרחפנים בארץ, ולהבהיר בדיוק מה מותר להם לעשות ומה אסור. בין החוקים להטסת רחפנים השונים ניתן למצוא חוקים שמתירים או אוסרים על הטסת רחפנים במרחק מסוים משכונות מגורים או התקהלויות ציבוריות, הטסת רחפנים שלא בקרבת שדות תעופה שונים, הטסת רחפנים בגובה מסוים ומותר ועוד.
ברגע שכל מטיסי הרחפנים מקפידים על החוקים, כולם יכולים לשמור על הבטיחות שלהם ולהטיס בצורה שלא מעמידה אף איש או אישה בסיכון.
העונשים שכדאי להכיר
ממש כמו שאם תחרגו מחוקי התנועה השונים תעמדו בפני עונשים וקנסות, כך גם בכל הנוגע להטסת בניגוד לחוקים להטסת רחפנים. ראשית, חשוב לדעת שהטסה מסחרית ללא החזקה ברישיון לרחפן יכולה להוביל הן להחרמת הרחפן והן לתשלום קנסות בסך אלפי שקלים.
במקביל, הטסה בניגוד לחוקים להטסת רחפנים יכולה להוביל לכמה וכמה עונשים וקנסות. במידה וההטסה נעשתה בניגוד לחוקים תוכלו לעמוד בפני קנס של כמה עשרות אלפי שקלים, ובמידה ובעקבות המעבר על החוק גרמתם נזק לסביבה, רכוש או אדם – אתם עלולים לשלם על כך לא רק בעונשים כספיים אלא גם בעונשים שונים שאותם תצטרכו לרצות.
בואו לפריפלייט
על מנת להימנע מהסיטואציות השונות האלו, בואו אלינו לבית הספר פריפלייט ותקבלו את כל הידע הדרוש לכם סביב חוקים להטסת רחפנים.