כשאנחנו מגיעים לגיל 16 וחצי או 17, אנחנו ממהרים למצוא לעצמנו מורים לנהיגה שיוכלו ללמד אותנו את כל מה שאנחנו צריכים לדעת לקראת הנסיעה ברכב וקבלת הרישיון לרכב. רישיון הרכב מתפצל לכמה חלקים וסוגים של רכבים, כאשר חלק מאיתנו יוציאו רישיון נהיגה לרכב פרטי ואילו חלק יוציאו רישיון נהיגה לרכב מסחרי, אוטובוס ועוד. אז האם מדובר על סוג הרישיון היחיד שאותו אנחנו יכולים להוציא? ובכן, ממש לא! רישיון רחפן הוא דבר שמי שמשתמש ברחפנים צריך להכיר מקרוב, אז הנה כמה פרטים חשובים שכדאי לדעת.
רישיון רחפן – למי זה ומה זה?
כל מי שמתעסק בהטסת רחפנים, יודע שיש כל מיני חוקי הטסה שאותם הוא צריך לממש ועליהם הוא צריך להקפיד. מה שכן, ברגע שהטסת הרחפנים עוברת משלב החובבנות והפנאי לשלב המקצועי והמסחרי – רישיון רחפן הוא חלק בלתי נפרד מהתמונה.
רישיון רחפן מיועד לכל מי שמבצע הטסת רחפנים לצרכים מסחריים, אז מי הם האנשים האלו? ובכן, צלמים שמאפשרים אופציית צילום באמצעות רחפן באירועים פרטיים ועסקיים, אדריכלים שמעוניינים לדייק את המדידות שלהם באמצעות רחפן, חקלאים שמעוניינים להשקות את השדות שלהם באמצעות רחפן ועוד.
מה נותן רישיון רחפן?
הוצאת רישיון רחפן היא בעצם הדרך החוקית לעסוק בהטסת רחפנים באופן מסחרי. ברגע שאדם מחזיק ברישיון רחפן, הרישיון הוא מעין אסמכתא לכך שמעבר לידיעת חוקי ההטסה, צבר האדם מספיק שעות הטסה, למד את כל הבסיס התיאורטי והפרקטי להטסת רחפנים וקיבל את ההסמכה הטובה ביותר לעיסוק במקצוע הטסת הרחפנים.
איפה ניתן להשיג רישיון רחפן ואיך?
אצלנו בפריפלייט, בית הספר למקצועות ההטסה, תוכלו למצוא ארבעה סוגים שונים של קורסים לרישיון רחפן. בעוד הקורס הראשון עוסק בשלב התיאורטי בלבד, תוכלו למצוא שלושה קורסים נוספים שמשלבים בין החלק התיאורטי לבין החלק המעשי, כאשר כל אחד מהם פונה למשקלים אחרים של רחפנים: האחד לרחפנים עד 4 ק"ג, השני לרחפנים עד 25 ק"ג, והשלישי לרחפנים של עד 2,000 ק"ג. פנו אלינו עוד היום ונשמח לתת לכם את כל המידע הדרוש לכם. נדבר!