בדומה ללא מעט כלי ניווט וטיסה, גם בכדי לקבל רישיון עבור טייסי רחפנים בישראל יש להכיר כמה נקודות קריטיות. הראשונה שביניהם היא הכרה של תקנות בטיחות, שכן כטייס רחפנים בישראל, חשוב להכיר את התקנות והנחיות הבטיחות שנקבעו על ידי רשות התעופה האזרחית בישראל. הבנת הגבלות המרחב האווירי, מגבלות הטיסה, אזורי טיסה אפשריים ושיקולי הפרטיות תבטיח גם מעבר בעת מבחני קבלת רישיון הטייס וגם תאפשר הטסה אחראית ובטוחה. כמו כן בכדי לעבור בצורה מוצלחת את מבחני התאוריה והמעשיים במידת הצורך, נדרשים גם אימוני טיסה. לשם כך אימון טיסה מקיף חיוני ואף הכרחי לשליטה במיומנויות הנדרשות לטייס רחפן.
בישראל קיימים מספר רישיונות בהתאם לייעוד ומשקל הרחפן
- רישיון לשימוש אישי סוג A1, רישיון זה מתאים לרחפנים במשקל של עד 250 גרם המשמשים אך ורק למטרות פנאי. הוא מאפשר לטייסים להטיס רחפנים בטווח ראייה, עד 50 מטר מעל פני הקרקע.
- רישיון שימוש מקצועי סוג A2, אשר מיועד עבור רחפנים בישראל המשמשים לפעילות מסחרית. בכדי לקבל רישיון זה על הטייסים לעבור בחינה תיאורטית, להפגין כישורי טיסה מעשיים ולהחזיק בביטוח מתאים. הרישיון מתיר הטסת רחפנים במשקל של עד 7 ק"ג, בכפוף להגבלות טיסה השונות.
- רישיון טייס מסחרי סוג B , הינו רישיון הנדרש לשם פעילות מסחרית מתקדמת, לרבות טיסות לילה, טיסה מעל המונים או הפעלת רחפנים במשקל של יותר מ-7 ק"ג. על הטייסים לעבור הכשרה נוספת, לעבור בחינה מקיפה ולהצטייד גם כן בביטוח מתאים.
כיצד לבחור את הרחפן המתאים לנו
אחת הנקודות הראשונות היא בקביעת מטרות השימוש העיקריות של פעולות הרחפן. האם נתכנן להשתמש בו לצילומי אוויר, וידאו או מדידות? רחפנים שונים מציעים תכונות ויכולות משתנות כדי לתת מענה לצרכים ספציפיים. מומלץ גם לאמוד את ביצועי הרחפן, לשם כך יש לחפש אחר רחפן המציע מאפייני טיסה יציבים, יכולת תמרון מדויקת וחיי סוללה מתאימים. כמו כן מומלץ לחשוב גם על התאימות ושדרוג, לכן מומלץ לבחור ברחפן התואם למגוון רחב של אביזרים, כגון מצלמות או חיישנים, אשר מציע אפשרויות שדרוג להתאמה לשימושים שנבקש וליכולות טכנולוגיות.