בעשורים האחרונים רובנו נוכחנו לדעת כי הצטרפו אל שגרת היומיום שלנו מגוון רחב של כלים טכנולוגיים, חלקם מאפשרים לנו לבצע פעילויות כושר בצורה אפקטיבית ויעילה, חלקם מאפשרים לקבל טיפולים רפואיים מעולים. אבל חלקם כמו הרחפנים, אשר מצליחים להפוך רלוונטיים עבור מגוון תחומי החיים ומשתלבים בעוד ועוד תעשיות כלל עולמיות. תחילת פעילותם של הרחפנים התמקדה בעיקר עבור מטרות צבאיות, אך בשנים האחרונות לא רק ששימוש ברחפנים מגיע אל תחום הפרסום, היח"צ והחקלאות אלא גם דורש הכשרה מותאמת עבור סוגי הרחפנים השונים. לכן כיום עבור אלו המבקשים להשתלב בתעשיית הרחפנים ולהפוך למטיסים מוסמכים, יהיה עליהם לעבור קורס מתאים שבסופו יצטרכו גם לעבור מבחן ממשלתי.
מה נדרש בכדי להפוך למטיס רחפנים
בדומה לשימוש בכלי תחבורה וכלי תעופה אחרים, גם השימוש ברחפן דורש מהמטיסים לעמוד בכמה מגבלות ותנאים כאשר בנוסף אל מגבלות כלליות בעת שימוש ברחפן נוספו גם מגבלות ותנאים שונים בהתאם לגודל ושימוש הרחפן. כך למשל הטסה של רחפן בעבור מגוון שימושים, קיימת מפה ייעודית המורה על אזורי השימוש המותרים ועל אזורים אסורים. אחת הסיבות לכך היא מגבלת הטיסה מעל לאזורים שונים, החל מבסיסים, בתי כלא, אצטדיונים, אתרי ספורט תעופתי וכמובן הכרה בחוקים הרלוונטיים עבור כל סוג רחפן. כמו כן שימוש ברחפנים מ4 ק"ג ועד לאלפיים קילוגרמים, נדרש לעמוד בתנאים שונים כמו מבחן מעשי ברשות התעופה האזרחית, יחד עם מבחן תאוריה. כמו שעות הטיסה הנדרשות לכל רחפן משתנות בהתאם לגודל הרחפן והשימושים בו.
אפשרויות תעסוקה עבור מטיס רחפנים
וכמו שכבר ציינו מעל אפשרויות התעסוקה עבור מטיס רחפנים רק הולכת ומתרחבות בשנים האחרונות, אחד מהסקטורים שכבר נהנה משימוש ברחפן הוא כמובן סקטור הבנייה והנדל"ן. כיום ביצוע של מדידות מורכבות, חישוב של חומרי גלם ואפילו יצירת סיור וידיאו עבור לקוחות עתידיים נעשה באמצעות רחפנים. הביקוש עבור פעולות אלו הולך וגדל יחד עם יכולת השתכרות די נאה, אבל לא רק תחום הבנייה והנדל"ן נהנה מהרחפנים. אלא גם תחום הדייג מצליח לעשות שימוש די נרחב בים, לצידו גם מטעים ואזורי חקלאות מצליחים לשמור על יבול נקי לאורך זמן על ידי הדברה מדויקת בעזרת רחפנים. יחד עם כל אלו עוד ועוד תעשיות שונות רואות את יכולותיו המופלאות של הרחפן כחלק אינטגרלי מפעילותן.